Waarden en normen

Wij proberen de thuissituatie en het kinderdagverblijf op elkaar af te laten stemmen, zo staan we stil bij de culturele feestdagen van de kinderen uit de groep en ook bij het koken van de warme maaltijd bereiden wij internationale gerechten zodat de sociale kennis van de kinderen toeneemt.
Openheid is belangrijk in de groep, kinderen hebben uitleg nodig over de samenleving om deze te kunnen begrijpen. Wij nodigen kinderen uit te vragen en leggen normen en waarden uit.

De ontwikkeling van normen en waarden zijn belangrijk om goed met anderen om te kunnen gaan en om zelf duidelijkheid te krijgen wat er van je verwacht wordt als kind.

Diversiteit erkennen en respecteren

Wij vinden het belangrijk dat onze medewerkers ruimdenkend zijn en diversiteit erkennen en respecteren, we leven immers in een maatschappij dat bestaat uit diversiteit: samenstelling van huishouden, culturele achtergrond etc.. Boos worden en straffen doen wij niet aan. Wij vinden het belangrijk dat de kinderen weten dat ze altijd bij ons terecht kunnen, zonder dat wij boos worden. Door rustig te blijven, het goede voorbeeld en uitleg te geven, wordt aan het kind duidelijk gemaakt wat wel en wat niet kan.

Spelenderwijs leren kinderen hoe zij in de dagelijkse omgang kunnen functioneren in een groter geheel, in de groep en de maatschappij. Wij laten de kinderen kennismaken met grenzen, normen en waarden maar ook met de gebruiken en omgangsvormen in onze samenleving zoals:

  • Je mag elkaar geen pijn doen, niet afpakken.
  • Omgaan met verschillende culturen
[rev_slider alias="call-2-action-detail" /]
[rev_slider alias="call-2-action-mobiel" /]
[dc_social_wall id="7926"]