Ouderbeleid

Goede samenwerking met ouders vinden wij belangrijk, ouders immers de belangrijkste opvoeders van het kind en daarmee de deskundigen over hun kind. Onze pedagogisch medewerkers bekijken in gezamenlijk overleg met ouders hoe zij het opvoedingsproces gestalte kunnen geven. Hoe meer de opvoeding thuis en op het kinderdagverblijf op elkaar zijn afgestemd, hoe de groter de continuïteit tussen de verschillende leefwerelden van het kind. Dit geeft kind veilig gevoel van herkenning.

Ouders en pedagogisch medewerkers kunnen van elkaar leren en elkaar ondersteunen. Samen bouwen zij kennis over het kind op.
Aan het begin en einde van de dag is er een uitgebreide overdracht tussen de pedagogisch medewerkers en ouders over hoe het gaat met het kind, wat het kind gedaan heeft en of er bijzonderheden zijn. Ouders worden tussendoor geïnformeerd als belangrijke bijzonderheden zijn zoals ziekte, ongelukjes.
Elk kwartaal wordt er naar de ouders een nieuwsbrief gestuurd. In de nieuwsbrief kunnen zij lezen welke activiteiten hebben plaatsgevonden en wie de jarigen zijn. Ook de bijzonderheden worden hierin vermeld.
Jaarlijks meten wij de tevredenheid van de ouders m.b.t. het kinderdagverblijf middels vragenlijsten Aan de hand van de uitslagen onderzoeken wij hoe wij de kwaliteit en tevredenheid kunnen verbeteren.

[rev_slider alias="call-2-action-detail" /]
[rev_slider alias="call-2-action-mobiel" /]