Gezondheidsbeleid

Het verspreiden van ziektekiemen gaat razendsnel. Als er één kind ziek is, volgen er al snel meer. En ook medewerkers en ouders zijn niet ongevoelig voor deze ziektekiemen.  In ons gezondheidsbeleid staat beschreven hoe wij te werk gaan om de verspreiding van ziektekiemen te voorkomen.

Handhygiëne

We doen ontzettend veel met onze handen. We vegen vieze billen af, spelen ermee in de zandbak, raken speelgoed aan, vegen even langs onze neus en eten vervolgens een boterham, koekje of een stuk fruit. Een goede handhygiëne is dan ook ontzettend belangrijk. We wassen onze handen:

  • Na het (helpen bij) toiletgebruik
  • Na het buitenspelen
  • Voor het (helpen bij) eten
  • Voor en na het aanbrengen van zalf
  • Na het verschonen van een kind
  • Na het verzorgen van wondjes
  • Na het in contact komen met lichaamsvocht zoals snot, wondvocht of bloed
  • Na contact met vuile was, afval of de afvalcontainer
  • Bij zichtbaar vieze handen
  • Bij verkoudheid (niezen, hoesten of snot)
  • Bij het handen wassen gebruiken we vloeibare zeep en wrijven onze handen minimaal 10 seconden goed over elkaar. Ook leren we kinderen hoe zij moeten zorgen voor een goede handhygiëne

Voedselhygiëne

Omdat we binnen het verblijf ook voedsel en drinken bereiden en nuttigen, houden wij ons aan de wettelijke regels die zijn opgenomen binnen de warenwet. Op deze manier beperken we het risico op besmetting of voedselvergiftiging.

  • Boodschappen die zijn binnengekomen worden direct op de juiste plek opgeborgen
  • Producten worden voorzien van een sticker waarop de datum van eerste gebruik staat vermeld
  • Voedsel en drinkflessen worden alleen bereid op de daarvoor bestemde plekken
  • Gekoelde producten worden bewaard in de koelkast bij een temperatuur die ligt tussen de 4 en 7 graden Celsiu
  • Bij producten volgen wij de bewaar- en bereidingsadviezen op de verpakking
  • We verhitten rauwe ingrediënten tot minimaal 75 graden in de kern
  • Bij flesvoeding krijgt ieder kind zijn eigen fles
  • Restjes eten worden weggegooid en niet opnieuw aangeboden
  • Flessen worden na gebruik direct uitgespoeld en goed gereinigd
  • Flessen en spenen worden aan het einde van de dag uitgekookt
  • Moedermelk wordt bewaard bij een temperatuur van maximaal 4 graden Celsius
  • Melk wordt nooit meer dan eenmaal opgewarmd en opnieuw aangeboden
  • Gekoelde producten die langer dan een half uur buiten de koelkast zijn geweest worden weggegooid
[rev_slider alias="call-2-action-detail" /]
[rev_slider alias="call-2-action-mobiel" /]